agile auditingDe ‘agile’ aanpak haalt de manier waarop organisaties werken overhoop. Het is meer dan een alternatief voor de traditionele procedures. Het is een ingesteldheid. Wendbaarheid maakt het immers mogelijk om in te spelen op de opkomst van een informatiemaatschappij en op structurele veranderingen ten gevolge van globalisering, snelle veranderingen in regelgeving en een steeds krapper budget. Het is zowel een trend als een innovatieve manier om een audit succesvol te beheren.

Interne audit is een strategisch domein voor een bedrijf, waarbij agility zinvol is. De waakzaamheid van de auditor is op voorhand vereist, om snel te kunnen reageren op de risico's die voortvloeien uit technologische en wettelijke ontwikkelingen. Risicobeheer blijft de basis van de tweede verdedigingslinie.

De implementatie van ‘agile internal auditing’ vereist een systematische en gedisciplineerde methodologie, gebaseerd op flexibiliteit en iteraties. Deze aanpak is zowel geschikt voor grote organisaties - waar de besluitvorming veel stappen vereist - als voor kleinere organisaties - waar relatief beperkte auditmiddelen ingezet worden voor activiteiten die nieuwe risico’s met zich meebrengen.

Monique Garsoux, medeoprichter van QAA, biedt een opleiding aan die uniek is op de markt. Tijdens deze opleiding begeleidt Monique jou om dit innovatieve proces voor jouw bedrijf beter te vatten. Je zal leren hoe je auditcycli kan versnellen door gebruik te maken van de SCRUM-methodologie. Zo kun je sneller en effectiever reageren op managementbehoeften, en de uitvoering van auditopdrachten en de voorstellen voor verbetertrajecten, optimaliseren.

De opleiding ‘Agile Internal Auditing’ wordt in het Engels gegeven. Deze training is virtueel, voor meer flexibiliteit, net zoals agile interne audit!

Monique heeft meer dan 20 jaar ervaring in het optimaliseren van interne auditprocedures. Ze gaf een presentatie over dit onderwerp op de jaarlijkse ‘Audit Masters’-conferentie. ‘Agile Internal Auditing’ is absoluut een must have binnen jouw opleidingstraject.

Ik schrijf me in !