qaa coachingOpleidingen

Het staat als een paal boven water: opleiding maakt mensen efficiënter en doeltreffender. Dat is zeker zo in audit. Audit wordt immers alleen maar complexer en tegelijkertijd belangrijker. Denken we maar aan de complexiteit van informatiesystemen, de fraudezaken die de voorbije jaren in het nieuws waren, en de nieuwe GDPR-privacyvereisten.

IT-governance en compliance staan ongetwijfeld hoog op uw agenda. Er worden immers strenge eisen gesteld qua transparantie. Om controle te hebben en te houden, moeten directieleden, lijnmanagers, auditors, en risico- en controlebeheerders steeds op de hoogte zijn van de laatste GRC-ontwikkelingen (Governance, Risk & Compliance).

Lees meer

 

qaa coachingAudit coaching

Onze hands-on coachingtrajecten in interne audit helpen u actief uw kennis van het auditvak te verdiepen en meer inzicht te krijgen in de werkwijze en de methodologieën. Coaching door specialisten geeft u altijd een voorsprong. Zo staat u steviger in uw schoenen om de vele uitdagingen in het auditvak het hoofd te bieden. En ook op uw auditafdeling behoudt u de controle!

 

Lees meer

 

qaa coachingQuality Assessment Review (QAR)

De externe evaluatie van de interne auditwerking komt er op neer dat het management van de auditdienst de belanghebbenden informeert over twee zaken. Enerzijds gaat het over de efficiëntie en doeltreffendheid van de auditprocessen binnen de organisatie. Anderzijds is er hun compliance met de professionele praktijken (in de vorm van het IPPF internationale raamwerk voor de beroepsuitoefening).

De verantwoordelijke interne audit zorgt voor een up-to-date kwaliteitsborgings- en verbeterprogramma (QAIP). Het doel van dit QAIP-programma is tweeledig:

  • Beoordelen of de interne audit conform de heersende normen en standaarden werkt;
  • Nagaan of de interne auditors de deontologische code respecteren.

Lees meer